Churos

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżki

80 gramów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.

Krok 1

Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.

Krok 1

Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.

Krok 1

Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej