Churos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Churos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

2 szklanki

80 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.

Krok 2

Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.

Krok 3

Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.

Krok 4

Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej