Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
2 szklanki
80 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.
Krok 2
Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.
Krok 3
Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.
Krok 4
Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej