Churos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Churos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

2 szklanki

80 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.

Krok 2

Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.

Krok 3

Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.

Krok 4

Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej