Churos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Churos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

2 szklanki

80 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.

Krok 2

Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.

Krok 3

Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.

Krok 4

Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej