
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
2 szklanki
80 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.
Krok 2
Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.
Krok 3
Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.
Krok 4
Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej