Churos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Churos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

1 szczypta

2 szklanki

80 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.

Krok 2

Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.

Krok 3

Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.

Krok 4

Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Churos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej