Hiszpański sernik z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpański sernik z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

4 sztuki

12 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwiń i wyłóż do wyższej formy na tartę. Piekarnik podgrzej do ok. 200 stopni i delikatnie podpiecz francuską bazę przez 7 minut.

Krok 2

Do miski wbij całe jaja, przy pomocy miksera wymieszaj je z cukrem, następnie dodaj serek, skórkę cytrynową i dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Kiedy masa jest już jednolita, dolej śmietanę i całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Masę serową wylej na delikatnie ostudzone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piecz do momentu wyrośnięcia i stężenia sera.

Krok 5

Mrożone maliny zalej gorącą wodą i odstaw na 5 minut. 2 listki żelatyny zamocz w zimnej wodzie również na 5 minut. Po upływie tego czasu, maliny postaw na gaz i dodaj do niego listki żelatyny oraz cukier, dokładnie rozpuść.

Krok 6

Kiedy sernik jest już chłodny, wyłóż na niego lekko stężałe maliny w galaretce i odstaw jeszcze na ok. 20 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa cebulowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej