Hiszpański sernik z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Hiszpański sernik z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

4 sztuki

12 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwiń i wyłóż do wyższej formy na tartę. Piekarnik podgrzej do ok. 200 stopni i delikatnie podpiecz francuską bazę przez 7 minut.

Krok 2

Do miski wbij całe jaja, przy pomocy miksera wymieszaj je z cukrem, następnie dodaj serek, skórkę cytrynową i dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Kiedy masa jest już jednolita, dolej śmietanę i całość jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Masę serową wylej na delikatnie ostudzone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piecz do momentu wyrośnięcia i stężenia sera.

Krok 5

Mrożone maliny zalej gorącą wodą i odstaw na 5 minut. 2 listki żelatyny zamocz w zimnej wodzie również na 5 minut. Po upływie tego czasu, maliny postaw na gaz i dodaj do niego listki żelatyny oraz cukier, dokładnie rozpuść.

Krok 6

Kiedy sernik jest już chłodny, wyłóż na niego lekko stężałe maliny w galaretce i odstaw jeszcze na ok. 20 minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański sernik z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej