
Składniki
1 szczypta
2 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160 stopni.
Krok 2
Migdały sparz we wrzątku, obierz i drobno posiekaj.
Krok 3
Białka ubij dodając szczyptę soli. Miksuj do czasu, gdy białka utworzą sztywną masę.
Krok 4
Pianę ostrożnie wymieszaj z migdałami.
Krok 5
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałóż porcje masy.
Krok 6
Wstaw blachę do piekarnika i piecz około 20 minut, do czasu, gdy ciasteczka zrobią się złote.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej