Almendrados - migdałowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Almendrados - migdałowe ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 160 stopni.

Krok 2

Migdały sparz we wrzątku, obierz i drobno posiekaj.

Krok 3

Białka ubij dodając szczyptę soli. Miksuj do czasu, gdy białka utworzą sztywną masę.

Krok 4

Pianę ostrożnie wymieszaj z migdałami.

Krok 5

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałóż porcje masy.

Krok 6

Wstaw blachę do piekarnika i piecz około 20 minut, do czasu, gdy ciasteczka zrobią się złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej