Almendrados - migdałowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Almendrados - migdałowe ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 160 stopni.

Krok 2

Migdały sparz we wrzątku, obierz i drobno posiekaj.

Krok 3

Białka ubij dodając szczyptę soli. Miksuj do czasu, gdy białka utworzą sztywną masę.

Krok 4

Pianę ostrożnie wymieszaj z migdałami.

Krok 5

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałóż porcje masy.

Krok 6

Wstaw blachę do piekarnika i piecz około 20 minut, do czasu, gdy ciasteczka zrobią się złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej