Almendrados - migdałowe ciasteczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Almendrados - migdałowe ciasteczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 160 stopni.

Krok 2

Migdały sparz we wrzątku, obierz i drobno posiekaj.

Krok 3

Białka ubij dodając szczyptę soli. Miksuj do czasu, gdy białka utworzą sztywną masę.

Krok 4

Pianę ostrożnie wymieszaj z migdałami.

Krok 5

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nałóż porcje masy.

Krok 6

Wstaw blachę do piekarnika i piecz około 20 minut, do czasu, gdy ciasteczka zrobią się złote.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Almendrados - migdałowe ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej