
Składniki
2 łyżki
75 gramów
4 sztuki
300 gramów
1 sztuka
12 plastrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
Krok 2
Skrop kromki ciabatty oliwą z oliwek. Ułóż je na rozgrzanej patelni grillowej i opiecz z obu stron.
Krok 3
Kozi ser ułóż w brytfannie i włóż do piekarnika na 5 minut, aby się dobrze podgrzał.
Krok 4
Salami podawaj z miękkim kozim serem, ugrillowaną ciabattą, oliwkami i owocami kapara.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























