
Składniki
2 łyżki
75 gramów
4 sztuki
300 gramów
1 sztuka
12 plastrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.
Krok 2
Skrop kromki ciabatty oliwą z oliwek. Ułóż je na rozgrzanej patelni grillowej i opiecz z obu stron.
Krok 3
Kozi ser ułóż w brytfannie i włóż do piekarnika na 5 minut, aby się dobrze podgrzał.
Krok 4
Salami podawaj z miękkim kozim serem, ugrillowaną ciabattą, oliwkami i owocami kapara.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej