Salami mitzu z kozim serem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

75 gramów

300 gramów

1 sztuka

12 plastrów

150 gramów

4 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.

Krok 1

Skrop kromki ciabatty oliwą z oliwek. Ułóż je na rozgrzanej patelni grillowej i opiecz z obu stron.

Krok 1

Kozi ser ułóż w brytfannie i włóż do piekarnika na 5 minut, aby się dobrze podgrzał.

Krok 1

Salami podawaj z miękkim kozim serem, ugrillowaną ciabattą, oliwkami i owocami kapara.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej