
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na pianę. Pod koniec ubijania powoli, bardzo delikatnie dodawać cukier. Cukier puder przesiać, żeby nie było grudek, dodać do ubitej piany. Do piany z białek dodać również mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać. Ubitą pianę z dodatkami można wyciskać specjalną szprycą lub po prostu włożyć trochę piany do woreczka, wyciąć dziurkę i wyciskać łuki z piany na blachę. Włożyć blachę do piekarnika i suszyć około 8 godzin w temperaturze 100stC. Bezy wyjąć po określonym czasie i ostudzić. Kuwerturę włożyć do metalowego kubeczka, wstawić do garnka z gotującą się wodą i czekać aż do rozpuszczenia kuwertury. Banany obrać, odciąć czubek banana i przekroić wzdłuż. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem, dodać do niej kakao. Taką masę wycisnąć na bezy. Przekrojone banany ułożyć na masie śmietanowe, polać schłodzoną kuwerturą i posypać posypką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej