Banany na bezach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany na bezach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę. Pod koniec ubijania powoli, bardzo delikatnie dodawać cukier. Cukier puder przesiać, żeby nie było grudek, dodać do ubitej piany. Do piany z białek dodać również mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać. Ubitą pianę z dodatkami można wyciskać specjalną szprycą lub po prostu włożyć trochę piany do woreczka, wyciąć dziurkę i wyciskać łuki z piany na blachę. Włożyć blachę do piekarnika i suszyć około 8 godzin w temperaturze 100stC. Bezy wyjąć po określonym czasie i ostudzić. Kuwerturę włożyć do metalowego kubeczka, wstawić do garnka z gotującą się wodą i czekać aż do rozpuszczenia kuwertury. Banany obrać, odciąć czubek banana i przekroić wzdłuż. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem, dodać do niej kakao. Taką masę wycisnąć na bezy. Przekrojone banany ułożyć na masie śmietanowe, polać schłodzoną kuwerturą i posypać posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej