
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na pianę. Pod koniec ubijania powoli, bardzo delikatnie dodawać cukier. Cukier puder przesiać, żeby nie było grudek, dodać do ubitej piany. Do piany z białek dodać również mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać. Ubitą pianę z dodatkami można wyciskać specjalną szprycą lub po prostu włożyć trochę piany do woreczka, wyciąć dziurkę i wyciskać łuki z piany na blachę. Włożyć blachę do piekarnika i suszyć około 8 godzin w temperaturze 100stC. Bezy wyjąć po określonym czasie i ostudzić. Kuwerturę włożyć do metalowego kubeczka, wstawić do garnka z gotującą się wodą i czekać aż do rozpuszczenia kuwertury. Banany obrać, odciąć czubek banana i przekroić wzdłuż. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem, dodać do niej kakao. Taką masę wycisnąć na bezy. Przekrojone banany ułożyć na masie śmietanowe, polać schłodzoną kuwerturą i posypać posypką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej