Banany na bezach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany na bezach

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę. Pod koniec ubijania powoli, bardzo delikatnie dodawać cukier. Cukier puder przesiać, żeby nie było grudek, dodać do ubitej piany. Do piany z białek dodać również mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać. Ubitą pianę z dodatkami można wyciskać specjalną szprycą lub po prostu włożyć trochę piany do woreczka, wyciąć dziurkę i wyciskać łuki z piany na blachę. Włożyć blachę do piekarnika i suszyć około 8 godzin w temperaturze 100stC. Bezy wyjąć po określonym czasie i ostudzić. Kuwerturę włożyć do metalowego kubeczka, wstawić do garnka z gotującą się wodą i czekać aż do rozpuszczenia kuwertury. Banany obrać, odciąć czubek banana i przekroić wzdłuż. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem, dodać do niej kakao. Taką masę wycisnąć na bezy. Przekrojone banany ułożyć na masie śmietanowe, polać schłodzoną kuwerturą i posypać posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany na bezach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej