Masa makowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masa makowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz mak, zmiel.

Krok 2

Następnie dodaj masło, cukier i miód.

Krok 3

Smaż, a pod koniec dodaj pianę z białek. Zamieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej