Masa makowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masa makowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

150 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz mak, zmiel.

Krok 2

Następnie dodaj masło, cukier i miód.

Krok 3

Smaż, a pod koniec dodaj pianę z białek. Zamieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masa makowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wytrawne gofry
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej