
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszkę umyć, obrać i zetrzeć delikatnie na tarce na grubych oczkach. Migdały bardzo drobno posiekać.
Krok 2
Serek wiejski przełożyć do miseczki. Dodać gruszkę i migdały - wymieszać.
Krok 3
"Doprawić" cynamonem. Można też dodać ciut miodu, ale to dla chętnych;) Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej