Ciasto owocowe z owsianą kruszonką – Zobacz na przepisy.pl

kruszonka owocowa

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

40 gramów

50 gramów

50 gramów

4 łyżki

6 sztuk

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z żurawiną, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną. Naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem. Wyłożyć owoce.

Krok 2

Przygotować kruszonkę. Mąki, płatki owsiane i cukier wymieszać. Dodać olej i wymieszać ponownie.

Krok 3

Kruszonkę wysypać na owoce. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puszyste placki z jabłkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej