kruszonka owocowa

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

119

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

40 gramów

50 gramów

50 gramów

4 łyżki

6 sztuk

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z żurawiną, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną. Naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem. Wyłożyć owoce.

Krok 2

Przygotować kruszonkę. Mąki, płatki owsiane i cukier wymieszać. Dodać olej i wymieszać ponownie.

Krok 3

Kruszonkę wysypać na owoce. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej