Ciasto owocowe z owsianą kruszonką – Zobacz na przepisy.pl pixel

kruszonka owocowa

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

60 gramów

50 gramów

40 gramów

50 gramów

6 sztuk

6 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z żurawiną, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną. Naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem. Wyłożyć owoce.

Krok 2

Przygotować kruszonkę. Mąki, płatki owsiane i cukier wymieszać. Dodać olej i wymieszać ponownie.

Krok 3

Kruszonkę wysypać na owoce. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • kruszonka owocowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki z krówek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej