Budyń z tapioki i owoców longana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z tapioki i owoców longana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

100 gramów

0.25 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego szczyptę soli. Kiedy sól się rozpuści, mleko zdejmij z ognia.

Krok 2

Tapiokę namocz w wodzie na 2 godziny, a następnie opłukaj na sicie.

Krok 3

Do rondla wlej 1,5 szklanki wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj tapiokę i gotuj przez chwilę cały czas mieszając.

Krok 4

Teraz dodaj syrop z owoców longana i znowu gotuj mieszając bez przerwy.

Krok 5

Dodaj cukier, poczekaj do momentu, gdy się rozpuści i dorzuć owoce oraz kukurydzę.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i przelej do pucharków. Podawaj z mlekiem kokosowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej