Budyń z tapioki i owoców longana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z tapioki i owoców longana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

100 gramów

0.25 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego szczyptę soli. Kiedy sól się rozpuści, mleko zdejmij z ognia.

Krok 2

Tapiokę namocz w wodzie na 2 godziny, a następnie opłukaj na sicie.

Krok 3

Do rondla wlej 1,5 szklanki wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj tapiokę i gotuj przez chwilę cały czas mieszając.

Krok 4

Teraz dodaj syrop z owoców longana i znowu gotuj mieszając bez przerwy.

Krok 5

Dodaj cukier, poczekaj do momentu, gdy się rozpuści i dorzuć owoce oraz kukurydzę.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i przelej do pucharków. Podawaj z mlekiem kokosowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej