
Składniki
1.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.25 szklanki
0.5 szklanki
4 łyżki
100 gramów
0.25 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego szczyptę soli. Kiedy sól się rozpuści, mleko zdejmij z ognia.
Krok 2
Tapiokę namocz w wodzie na 2 godziny, a następnie opłukaj na sicie.
Krok 3
Do rondla wlej 1,5 szklanki wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj tapiokę i gotuj przez chwilę cały czas mieszając.
Krok 4
Teraz dodaj syrop z owoców longana i znowu gotuj mieszając bez przerwy.
Krok 5
Dodaj cukier, poczekaj do momentu, gdy się rozpuści i dorzuć owoce oraz kukurydzę.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i przelej do pucharków. Podawaj z mlekiem kokosowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej