Budyń z tapioki i owoców longana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z tapioki i owoców longana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

100 gramów

0.25 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego szczyptę soli. Kiedy sól się rozpuści, mleko zdejmij z ognia.

Krok 2

Tapiokę namocz w wodzie na 2 godziny, a następnie opłukaj na sicie.

Krok 3

Do rondla wlej 1,5 szklanki wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj tapiokę i gotuj przez chwilę cały czas mieszając.

Krok 4

Teraz dodaj syrop z owoców longana i znowu gotuj mieszając bez przerwy.

Krok 5

Dodaj cukier, poczekaj do momentu, gdy się rozpuści i dorzuć owoce oraz kukurydzę.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i przelej do pucharków. Podawaj z mlekiem kokosowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej