Budyń z tapioki i owoców longana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń z tapioki i owoców longana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

0.5 szklanki

4 łyżki

100 gramów

0.25 szklanki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego szczyptę soli. Kiedy sól się rozpuści, mleko zdejmij z ognia.

Krok 2

Tapiokę namocz w wodzie na 2 godziny, a następnie opłukaj na sicie.

Krok 3

Do rondla wlej 1,5 szklanki wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj tapiokę i gotuj przez chwilę cały czas mieszając.

Krok 4

Teraz dodaj syrop z owoców longana i znowu gotuj mieszając bez przerwy.

Krok 5

Dodaj cukier, poczekaj do momentu, gdy się rozpuści i dorzuć owoce oraz kukurydzę.

Krok 6

Wszystko wymieszaj i przelej do pucharków. Podawaj z mlekiem kokosowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń z tapioki i owoców longana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej