
Składniki
1.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.25 szklanki
0.5 szklanki
4 łyżki
100 gramów
0.25 szklanki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko kokosowe podgrzej i dodaj do niego szczyptę soli. Kiedy sól się rozpuści, mleko zdejmij z ognia.
Krok 2
Tapiokę namocz w wodzie na 2 godziny, a następnie opłukaj na sicie.
Krok 3
Do rondla wlej 1,5 szklanki wody i doprowadź do wrzenia, po czym dodaj tapiokę i gotuj przez chwilę cały czas mieszając.
Krok 4
Teraz dodaj syrop z owoców longana i znowu gotuj mieszając bez przerwy.
Krok 5
Dodaj cukier, poczekaj do momentu, gdy się rozpuści i dorzuć owoce oraz kukurydzę.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i przelej do pucharków. Podawaj z mlekiem kokosowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej