Kanapka z makaronu po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z makaronu po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

125 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron połam na krótkie kawałki i mocz około 4 minut w gorącej wodzie. Odsącz.

Krok 2

Młodą cebulę, miąższ kokosa i trawę cytrynową drobno posiekaj i dodaj do makaronu. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, umieść w niej foremkę o średnicy około 9 cm, włóż do foremki makaron tak, aby przykrył dno i przyklep łyżką.

Krok 4

Smaż około 30 sekund, zdejmij foremkę z patelni, a placuszek smaż nadal z obu stron na złotobrązowy kolor. Zdejmij, odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Resztę placuszków smaż w ten sam sposób. Będzie ich około 12 sztuk.

Krok 6

Awokado i czerwoną cebulę pokrój na cienkie plastry. Wino wymieszaj z sosem chili i sokiem z limonki.

Krok 7

Placuszki przekładaj kiełkami, awokado i czerwoną cebulką. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
107 osób ogląda przepis:
Ciasto marchewkowe
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej