Kanapka z makaronu po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z makaronu po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

125 gramów

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron połam na krótkie kawałki i mocz około 4 minut w gorącej wodzie. Odsącz.

Krok 2

Młodą cebulę, miąższ kokosa i trawę cytrynową drobno posiekaj i dodaj do makaronu. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, umieść w niej foremkę o średnicy około 9 cm, włóż do foremki makaron tak, aby przykrył dno i przyklep łyżką.

Krok 4

Smaż około 30 sekund, zdejmij foremkę z patelni, a placuszek smaż nadal z obu stron na złotobrązowy kolor. Zdejmij, odsącz z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5

Resztę placuszków smaż w ten sam sposób. Będzie ich około 12 sztuk.

Krok 6

Awokado i czerwoną cebulę pokrój na cienkie plastry. Wino wymieszaj z sosem chili i sokiem z limonki.

Krok 7

Placuszki przekładaj kiełkami, awokado i czerwoną cebulką. Polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z makaronu po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej