Pasta z ementalera z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białka posiekaj.

Krok 2

Masło utrzyj z musztardą.

Krok 3

Stopniowo dodawaj żółtka i majonez.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj z ementalerem i posiekanymi białkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kremowy rybny gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej