Pasta z ementalera z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białka posiekaj.

Krok 2

Masło utrzyj z musztardą.

Krok 3

Stopniowo dodawaj żółtka i majonez.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj z ementalerem i posiekanymi białkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej