Pasta z ementalera z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białka posiekaj.

Krok 2

Masło utrzyj z musztardą.

Krok 3

Stopniowo dodawaj żółtka i majonez.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj z ementalerem i posiekanymi białkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej