Pasta z ementalera z jajkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z ementalera z jajkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Żółtka wyjmij, a białka posiekaj.

Krok 2

Masło utrzyj z musztardą.

Krok 3

Stopniowo dodawaj żółtka i majonez.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem, po czym wymieszaj z ementalerem i posiekanymi białkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z ementalera z jajkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej