Brokuły z migdałami
Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność
łatwe
164 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Brokuły ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odlej 3 łyżki wody z gotowania, pozostałą wodę odcedź.

Krok 2
Migdały podsmaż na patelni z masłem i dodaj brokuły. Całość oprósz Fixem Makaron kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr. Dodaj 3 łyżki wody z gotowania i dokładnie wymieszaj. W ten sam sposób możesz przygotować również kalafiora.


Dobra rada:
Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brokuły z migdałami
Jeżeli szukasz przepisu na warzywny dodatek do obiadu, to właśnie go znalazłeś. Brokuły z migdałami są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Miłośnikom warzyw będą też smakować jako samodzielne danie kolacyjne. Do przygotowania tego dania wystarczy tylko kilka składników: świeże bądź mrożone brokuły, sos do warzyw, trochę migdałów i odrobina tłuszczu do smażenia. Migdały pocięte na cienkie płatki i uprażone na suchej patelni doskonale nadają się do wzbogacenia smaku potraw słonych jak np. ryby czy piersi z kurczaka. Mają orzechowy posmak i rozkosznie chrupią podczas jedzenia. Znakomicie smakują też w połączeniu z brokułami lub kalafiorem, którym możesz zastąpić głównego bohatera tego przepisu. Kwintesencją smaku prezentowanego tu dania jest sos serowo-kremowy, który nada charakteru brokułom i prażonym migdałom. Do tego zestawu smaków pasuje lampka białego wina.


































