
Składniki
250 gramów
300 gramów
250 gramów
150 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.
Krok 2
Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.
Krok 3
Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.
Krok 4
Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.
Krok 5
Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.
Krok 6
Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej