Plasterki miodowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Plasterki miodowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

250 gramów

150 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.

Krok 2

Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.

Krok 4

Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.

Krok 5

Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.

Krok 6

Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej