
Składniki
250 gramów
300 gramów
250 gramów
150 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.
Krok 2
Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.
Krok 3
Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.
Krok 4
Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.
Krok 5
Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.
Krok 6
Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej