Plasterki miodowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Plasterki miodowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

300 gramów

250 gramów

150 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.

Krok 2

Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.

Krok 3

Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.

Krok 4

Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.

Krok 5

Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.

Krok 6

Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Plasterki miodowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej