
Składniki
250 gramów
300 gramów
250 gramów
150 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.
Krok 2
Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.
Krok 3
Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.
Krok 4
Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.
Krok 5
Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.
Krok 6
Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej