
Składniki
250 gramów
300 gramów
250 gramów
150 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj cukier puder, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia, wbij żółtko i dodaj masło.
Krok 2
Wszystko zagnieć i odstaw ciasto na 15 minut do lodówki.
Krok 3
Orzechy pokrój drobno i dodaj je do miodu.
Krok 4
Ciasto wyciągnij, rozwałkuj i wykrój za pomocą form ciasteczka o różnym kształcie.
Krok 5
Ciasteczka włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20-30 minut.
Krok 6
Upieczone ciasteczka posmaruj miodem z orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej