Cynamonowe banany w słodkim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w słodkim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1.5 łyżki

50 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z kokosa wymieszaj z mąką i cukrem.

Krok 2

Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Obierz banany, obetnij końce i przekrój na dwie podłużne części.

Krok 4

Oprósz cynamonem i smaż około 5 minut na rozgrzanym maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej