Cynamonowe banany w słodkim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w słodkim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1.5 łyżki

50 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z kokosa wymieszaj z mąką i cukrem.

Krok 2

Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Obierz banany, obetnij końce i przekrój na dwie podłużne części.

Krok 4

Oprósz cynamonem i smaż około 5 minut na rozgrzanym maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej