Cynamonowe banany w słodkim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w słodkim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1.5 łyżki

50 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z kokosa wymieszaj z mąką i cukrem.

Krok 2

Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Obierz banany, obetnij końce i przekrój na dwie podłużne części.

Krok 4

Oprósz cynamonem i smaż około 5 minut na rozgrzanym maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej