Cynamonowe banany w słodkim cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w słodkim cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1.5 łyżki

50 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z kokosa wymieszaj z mąką i cukrem.

Krok 2

Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Obierz banany, obetnij końce i przekrój na dwie podłużne części.

Krok 4

Oprósz cynamonem i smaż około 5 minut na rozgrzanym maśle*. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w słodkim cieście  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej