
Składniki
1 sztuka
3 plastry
1 łyżeczka
100 gramów
150 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dnie miseczki umieść połowę jogurtu.
Krok 2
Przykryj warstwą płatków, następnie borówkami i malinami.
Krok 3
Przykryj kolejną warstwą jogurtu, udekoruj plastrami pomarańczy i GOTOWE.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej