Pudding z bułek na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z bułek na słodko

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

4 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr połącz z mlekiem, mlekiem waniliowym i żółtkami.

Krok 3

Bułkę pokrój w średnią kostkę. Białka ubij na sztywno. Dodaj do Fixu wraz z bułką. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Gotową masę wlej do natłuszczonej formy i piecz około 30 minut.

Krok 1

Wanilię przetnij na pół wzdłuż i zagotuj w szklance mleka. zeskrob ziarenka, dodaj je do mleka i przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej