Pudding z bułek na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z bułek na słodko

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

4 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr połącz z mlekiem, mlekiem waniliowym i żółtkami.

Krok 3

Bułkę pokrój w średnią kostkę. Białka ubij na sztywno. Dodaj do Fixu wraz z bułką. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Gotową masę wlej do natłuszczonej formy i piecz około 30 minut.

Krok 1

Wanilię przetnij na pół wzdłuż i zagotuj w szklance mleka. zeskrob ziarenka, dodaj je do mleka i przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej