Pudding z bułek na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding z bułek na słodko

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

4 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr połącz z mlekiem, mlekiem waniliowym i żółtkami.

Krok 3

Bułkę pokrój w średnią kostkę. Białka ubij na sztywno. Dodaj do Fixu wraz z bułką. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Gotową masę wlej do natłuszczonej formy i piecz około 30 minut.

Krok 1

Wanilię przetnij na pół wzdłuż i zagotuj w szklance mleka. zeskrob ziarenka, dodaj je do mleka i przestudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding z bułek na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kaszubski tort z fasoli
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej