
Składniki
1 łyżka
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Masło rozgrzej, dodaj jabłka i smaż.
Krok 3
Pod koniec dodaj suchą galaretkę i smaż jeszcze przez chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej