Kruszonka z owocami na ciasto - przepis z jabłkami | Przepisy.pl pixel

Kruszonka owocowa dla alergików

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

6 sztuk

40 gramów

50 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z żurawiną, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem. Wyłożyć owoce. Przygotować kruszonkę.

Krok 3

Mąki, płatki owsiane i cukier wymieszać. Dodać olej i wymieszać ponownie. Kruszonkę wysypać na owoce. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej