Kruszonka z owocami na ciasto - przepis z jabłkami | Przepisy.pl pixel

Kruszonka owocowa dla alergików

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

6 sztuk

40 gramów

50 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z żurawiną, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem. Wyłożyć owoce. Przygotować kruszonkę.

Krok 3

Mąki, płatki owsiane i cukier wymieszać. Dodać olej i wymieszać ponownie. Kruszonkę wysypać na owoce. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej