Kruszonka z owocami na ciasto - przepis z jabłkami | Przepisy.pl pixel

Kruszonka owocowa dla alergików

Autor: Patiszonek666

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

6 łyżek

6 sztuk

40 gramów

50 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z żurawiną, 2 łyżkami cukru i mąką ziemniaczaną.

Krok 2

Naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem. Wyłożyć owoce. Przygotować kruszonkę.

Krok 3

Mąki, płatki owsiane i cukier wymieszać. Dodać olej i wymieszać ponownie. Kruszonkę wysypać na owoce. Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kruszonka owocowa dla alergików - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej