Biszkopt z kremem i galaretką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biszkopt z kremem i galaretką

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2.5 łyżeczki

2 opakowania

500 mililitrów

3 łyżki

3 łyżki

2 opakowania

800 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę rozpuścić w 800 ml wody i odstawić do stężenia. Następnie przygotowuj tortownicę i wysmaruj ją lekko margaryną.

Krok 2

BISZKOPT: jajka rozbić i wrzucić do miski, następnie wsypać szklankę cukru i 1 opakowanie cukru waniliowego. Ubić mikserem na puszystą pianę. Mąkę przesiać przez sitko i z proszkiem do pieczenia dodać do masy. Wszystko razem wymieszać a następnie przelać do tortownicy . Piec w piekarniku nagrzanym na 150 STOPNI około do 20 minut aż będzie ciasto uzyska ładny złoty kolor.

Krok 3

KREM: Połowę mleka wlać do małego rondelka. Połączyć z cukier i opakowaniem cukru waniliowego i lekko podgrzać . Resztę mleka połączyć z mąką ziemniaczaną, mąką pszenną i żółtkiem. Wymieszać i następnie wlać do pozostałego mleka w rondelku . Masę trzymać na małym ogniem i mieszać do powstania gęstego kremu. Krem odstawić do wystygnięcia.

Krok 4

Upieczony biszkopt nasączyć połową szklanki wody wymieszaną z 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżeczką aromatu waniliowego. Następnie krem rozsmarować na dolnej części biszkopta potem przykryć górą biszkopta. Na koniec na biszkopt wylać lekko tężejącą galaretkę. Całe ciasto wstawić do lodówki do momentu całkowitego stężenia galaretki. Gotowe !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biszkopt z kremem i galaretką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej