Muffinki bananowe

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7.5 dekagrama

25 dekagramów

2.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

11.5 dekagrama

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

125 mililitrów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .

Krok 2

Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.

natalina4

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placuszki z owocami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej