Muffinki bananowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki bananowe

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

7

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szczypta

11.5 dekagrama

125 mililitrów

2 sztuki

10 sztuk

2.5 łyżeczki

7.5 dekagrama

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .

Krok 2

Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.

natalina4

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Torciki prezenciki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej