
Składniki
25 dekagramów
1 szczypta
11.5 dekagrama
125 mililitrów
2 sztuki
10 sztuk
2.5 łyżeczki
7.5 dekagrama
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .
Krok 2
Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej