Muffinki bananowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki bananowe

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

7

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szczypta

11.5 dekagrama

125 mililitrów

2 sztuki

10 sztuk

2.5 łyżeczki

7.5 dekagrama

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany rozgniatamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie dodajemy banany. Do suchych składników wlewamy mokre. Mieszamy chwilę, aż powstanie masa z dużą ilością grudek .

Krok 2

Ciastem wypełniamy natłuszczone foremki do babeczek. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Odstawiamy na 5 minut. Podajemy na ciepło.

natalina4

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki bananowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej