
Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kakao jest zdecydowanie jednym z ulubionych napojów każdego człowieka. Jego nietypowy aczkolwiek bardzo smaczny smak może zmienić stosunek każdego człowieka do mleka i produktów mlecznych. Dzisiaj powiemy wam jak przygotować kakako w nietypowej ekspozycji. Na początku kakao rozprowadzamy z dwiema łyżkami mleka, do całkowitego pozbawienia się grudek, musimy je wymieszać bardzo dokładnie. Po tym resztę mleka gotujemy z cukrem, pod koniec gotowania dodajemy kakao. Wiśnie układamy w szklance, na samym dnie. Zalewamy śliwowicą i gorącym kakao. Deser można dowolnie udekorować – bitą śmietaną, czekoladą, wiśniami, wiórkami czekoladowymi, czymkolwiek. To miejsce na naszą kreatywność.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej