Wiśniowe kakao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśniowe kakao

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kakao jest zdecydowanie jednym z ulubionych napojów każdego człowieka. Jego nietypowy aczkolwiek bardzo smaczny smak może zmienić stosunek każdego człowieka do mleka i produktów mlecznych. Dzisiaj powiemy wam jak przygotować kakako w nietypowej ekspozycji. Na początku kakao rozprowadzamy z dwiema łyżkami mleka, do całkowitego pozbawienia się grudek, musimy je wymieszać bardzo dokładnie. Po tym resztę mleka gotujemy z cukrem, pod koniec gotowania dodajemy kakao. Wiśnie układamy w szklance, na samym dnie. Zalewamy śliwowicą i gorącym kakao. Deser można dowolnie udekorować – bitą śmietaną, czekoladą, wiśniami, wiórkami czekoladowymi, czymkolwiek. To miejsce na naszą kreatywność.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej