Wiśniowe kakao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśniowe kakao

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kakao jest zdecydowanie jednym z ulubionych napojów każdego człowieka. Jego nietypowy aczkolwiek bardzo smaczny smak może zmienić stosunek każdego człowieka do mleka i produktów mlecznych. Dzisiaj powiemy wam jak przygotować kakako w nietypowej ekspozycji. Na początku kakao rozprowadzamy z dwiema łyżkami mleka, do całkowitego pozbawienia się grudek, musimy je wymieszać bardzo dokładnie. Po tym resztę mleka gotujemy z cukrem, pod koniec gotowania dodajemy kakao. Wiśnie układamy w szklance, na samym dnie. Zalewamy śliwowicą i gorącym kakao. Deser można dowolnie udekorować – bitą śmietaną, czekoladą, wiśniami, wiórkami czekoladowymi, czymkolwiek. To miejsce na naszą kreatywność.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej