Składniki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kakao jest zdecydowanie jednym z ulubionych napojów każdego człowieka. Jego nietypowy aczkolwiek bardzo smaczny smak może zmienić stosunek każdego człowieka do mleka i produktów mlecznych. Dzisiaj powiemy wam jak przygotować kakako w nietypowej ekspozycji. Na początku kakao rozprowadzamy z dwiema łyżkami mleka, do całkowitego pozbawienia się grudek, musimy je wymieszać bardzo dokładnie. Po tym resztę mleka gotujemy z cukrem, pod koniec gotowania dodajemy kakao. Wiśnie układamy w szklance, na samym dnie. Zalewamy śliwowicą i gorącym kakao. Deser można dowolnie udekorować – bitą śmietaną, czekoladą, wiśniami, wiórkami czekoladowymi, czymkolwiek. To miejsce na naszą kreatywność.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej