Wiśniowe kakao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśniowe kakao

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kakao jest zdecydowanie jednym z ulubionych napojów każdego człowieka. Jego nietypowy aczkolwiek bardzo smaczny smak może zmienić stosunek każdego człowieka do mleka i produktów mlecznych. Dzisiaj powiemy wam jak przygotować kakako w nietypowej ekspozycji. Na początku kakao rozprowadzamy z dwiema łyżkami mleka, do całkowitego pozbawienia się grudek, musimy je wymieszać bardzo dokładnie. Po tym resztę mleka gotujemy z cukrem, pod koniec gotowania dodajemy kakao. Wiśnie układamy w szklance, na samym dnie. Zalewamy śliwowicą i gorącym kakao. Deser można dowolnie udekorować – bitą śmietaną, czekoladą, wiśniami, wiórkami czekoladowymi, czymkolwiek. To miejsce na naszą kreatywność.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśniowe kakao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasta z wędzonej makreli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej