
Składniki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
8 łyżek
100 gramów
2 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier, przesiane kakao, masło i mleko gotować. Dodać ekstrakt Stopniowo dosypywać płatki. Mieszać. Gotować całość jakieś 10 - 15 minut. Masa zacznie nieco gęstnieć.
Krok 2
Układać nieduże "kupki" na papierze do pieczenia .Czekać aż ostygną i troszkę stwardnieją.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej