Ciasteczka owsiane bez pieczenia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka owsiane bez pieczenia

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

8

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

8 łyżek

100 gramów

2 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, przesiane kakao, masło i mleko gotować. Dodać ekstrakt Stopniowo dosypywać płatki. Mieszać. Gotować całość jakieś 10 - 15 minut. Masa zacznie nieco gęstnieć.

Krok 2

Układać nieduże "kupki" na papierze do pieczenia .Czekać aż ostygną i troszkę stwardnieją.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka owsiane bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej