
Składniki
1.5 szklanki
0.5 szklanki
8 łyżek
100 gramów
2 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukier, przesiane kakao, masło i mleko gotować. Dodać ekstrakt Stopniowo dosypywać płatki. Mieszać. Gotować całość jakieś 10 - 15 minut. Masa zacznie nieco gęstnieć.
Krok 2
Układać nieduże "kupki" na papierze do pieczenia .Czekać aż ostygną i troszkę stwardnieją.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej