
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesypujemy proszek z torebki Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr. Dodajemy szklankę zimnego mleka i dokładnie mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki, aby nie było grudek.

Krok 2
Następnie obieramy dwa duże umyte jabłka, przekrawamy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy je w małą kostkę. Pokrojone jabłka dodajemy do miski z ciastem i mieszamy za pomocą łyżki.

Krok 3
Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy po 3 placuszki na patelni i smażymy na niewielkim ogniu z obydwu stron, na rumiany kolor.

Krok 4
Placuszki odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej