Puszyste placuszki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placuszki z jabłkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesypujemy proszek z torebki Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr. Dodajemy szklankę zimnego mleka i dokładnie mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki, aby nie było grudek.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 1

Krok 2

Następnie obieramy dwa duże umyte jabłka, przekrawamy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy je w małą kostkę. Pokrojone jabłka dodajemy do miski z ciastem i mieszamy za pomocą łyżki.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy po 3 placuszki na patelni i smażymy na niewielkim ogniu z obydwu stron, na rumiany kolor.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 3

Krok 4

Placuszki odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej