Puszyste placuszki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste placuszki z jabłkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesypujemy proszek z torebki Fix Puszyste placki z jabłkami Knorr. Dodajemy szklankę zimnego mleka i dokładnie mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki, aby nie było grudek.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 1

Krok 2

Następnie obieramy dwa duże umyte jabłka, przekrawamy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne, po czym kroimy je w małą kostkę. Pokrojone jabłka dodajemy do miski z ciastem i mieszamy za pomocą łyżki.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką kładziemy po 3 placuszki na patelni i smażymy na niewielkim ogniu z obydwu stron, na rumiany kolor.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 3

Krok 4

Placuszki odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Puszyste placuszki z jabłkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste placuszki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej