Pieczone jabłka z bezą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka z bezą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 200 stopni.

Krok 2

Rodzynki wymieszaj z miodem i przyprawą piernikową.

Krok 3

Górne części jabłka zetnij i wydrąż gniazda nasienne. W połowie wysokości i dookoła każdego jabłka zrób nacięcie.

Krok 4

Jabłka ułóż na blaszce do pieczenia i wypełnij mieszanką z rodzynek. Piecz przez 25 minut.

Krok 5

Z białek ubij pianę i stopniowo dodawaj cukier. Pianę włóż do wyciskarki do masy z końcówką w kształcie gwiazdki.

Krok 6

Po wyjęciu jabłek z piekarnika, temperaturę podnieś do 240 stopni. Wyciśnij pianę na każde jabłko tworząc spiralę. Piecz przez kolejne 3 minuty. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej