Pieczone jabłka z bezą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka z bezą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 200 stopni.

Krok 2

Rodzynki wymieszaj z miodem i przyprawą piernikową.

Krok 3

Górne części jabłka zetnij i wydrąż gniazda nasienne. W połowie wysokości i dookoła każdego jabłka zrób nacięcie.

Krok 4

Jabłka ułóż na blaszce do pieczenia i wypełnij mieszanką z rodzynek. Piecz przez 25 minut.

Krok 5

Z białek ubij pianę i stopniowo dodawaj cukier. Pianę włóż do wyciskarki do masy z końcówką w kształcie gwiazdki.

Krok 6

Po wyjęciu jabłek z piekarnika, temperaturę podnieś do 240 stopni. Wyciśnij pianę na każde jabłko tworząc spiralę. Piecz przez kolejne 3 minuty. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej