Pieczone jabłka z bezą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone jabłka z bezą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

6 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 200 stopni.

Krok 2

Rodzynki wymieszaj z miodem i przyprawą piernikową.

Krok 3

Górne części jabłka zetnij i wydrąż gniazda nasienne. W połowie wysokości i dookoła każdego jabłka zrób nacięcie.

Krok 4

Jabłka ułóż na blaszce do pieczenia i wypełnij mieszanką z rodzynek. Piecz przez 25 minut.

Krok 5

Z białek ubij pianę i stopniowo dodawaj cukier. Pianę włóż do wyciskarki do masy z końcówką w kształcie gwiazdki.

Krok 6

Po wyjęciu jabłek z piekarnika, temperaturę podnieś do 240 stopni. Wyciśnij pianę na każde jabłko tworząc spiralę. Piecz przez kolejne 3 minuty. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone jabłka z bezą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jesienny gulasz z soczewicy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej