
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
25 dekagramów
1 gram
30 dekagramów
30 dekagramów
0.5 opakowania
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku ubijamy jajka z cukrem na ciepło, ponieważ dodajemy do nich roztopiony tłuszcz i podgrzaną odpowiednio śmietanę. Później drożdże rozcieńczamy z łyżeczką soli, wszystko łączymy i razem wbijamy w formie. Czekamy aż ciasto podrośnie – tutaj musimy zdać się tylko i wyłącznie na siebie, ponieważ każda mieszanka jest inna, więc wszystko zależy od tego, jakie ciasto wyrobiliśmy. Teraz już wkładamy do pieca i ciągle pilnując, czekamy aż nasza babeczka nabierze kształtów. Jest to świetny przysmak i naprawdę nigdy nie znudzi się on wielbicielom słodkości. Babka bowiem należy przecież do tych potraw, które tak naprawdę są z nami od bardzo wielu lat. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej