Składniki
3 sztuki
3 sztuki
25 dekagramów
1 gram
30 dekagramów
30 dekagramów
0.5 opakowania
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na początku ubijamy jajka z cukrem na ciepło, ponieważ dodajemy do nich roztopiony tłuszcz i podgrzaną odpowiednio śmietanę. Później drożdże rozcieńczamy z łyżeczką soli, wszystko łączymy i razem wbijamy w formie. Czekamy aż ciasto podrośnie – tutaj musimy zdać się tylko i wyłącznie na siebie, ponieważ każda mieszanka jest inna, więc wszystko zależy od tego, jakie ciasto wyrobiliśmy. Teraz już wkładamy do pieca i ciągle pilnując, czekamy aż nasza babeczka nabierze kształtów. Jest to świetny przysmak i naprawdę nigdy nie znudzi się on wielbicielom słodkości. Babka bowiem należy przecież do tych potraw, które tak naprawdę są z nami od bardzo wielu lat. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej