Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

200 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdziel i umyj liście cykorii. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę, przełóż do miski z mięsem.

Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - Krok 1

Krok 2

Posiekaj szalotkę, chili i kolendrę. Przesiekaj orzechy i połowę rozkrusz na zupełną miazgę, a pozostałą część tylko przesiekaj z grubsza. Dodaj wszystko do mięsa, dorzuć rodzynki i dopraw do smaku przyprawą Knorr.

Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - Krok 2

Krok 3

Z powstałego farszu uformuj małe 2 cm kulki, wrzucaj je na wolno gotująca się wodę. Gotuj 2-3 minuty po czym jeszcze gorące umieść w sosie BBQ.

Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - Krok 3

Krok 4

W gotowe kulki wkładaj mała wykałaczkę kulkę, dodatkowo obtocz w pokruszonych orzechach. Całość ułóż na liściach cykorii.

Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Kulki możesz przygotować z różnych gatunków mięsa.

1

Opinie o przepisie

  • Helena Koziarz

    Helena Koziarz , 28.08.2019

    !!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne trufle z indyka w sosie BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsne trufle z indyka w sosie BBQMięsne trufle z indyka w sosie BBQ

Przekąski to nieodłączny element każdej imprezy – zarówno tej w gronie rodziny, jak i znajomych. To nie tylko forma poczęstunku, ale i dekoracji stołu. W prostocie siła! Z naszą recepturą unikniesz stresu i zmarnowanych godzin w kuchni. Już dziś sięgnij po przepis na mięsne trufle z indyka w sosie barbecue. Przepis na udane przyjęcie gotowy!

Dla kogo?

Dla wielbicieli wyrazistych smaków! Chili, kolendra, sos barbecue… koniec z nudą w kuchni!

Na jaką okazję?

Mięsne trufle z indyka w sosie barbecue sprawdzą się świetnie w roli mięsnej przekąski. Proste i szybkie w przygotowaniu urozmaicą każde spotkanie!

Czy wiesz, że?

Skład sosu barbecue różni się w zależności od danego zakątka świata. W Stanach Zjednoczonych przygotowuje się go na bazie musztardy, a w Azji z użyciem keczupu i sosu sojowego. Co kraj, to obyczaj!

Dla urozmaicenia:

Trufle możesz przygotować z różnych rodzajów mięsa.