
Składniki
300 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie (500 ml). Gdy namiękną, odcedź je i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż w niedużym garnku. Dodaj pokrojone grzyby oraz pęczak i smaż wszystko razem przez 2 minuty.

Krok 3
Całość zalej pozostawionym wywarem i żeby danie nabrało pełnego smaku - dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr.

Krok 4
Zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj kaszę do momentu wchłonięcia całego płynu. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut.

Krok 5
Na koniec dodaj śmietanę, starty ser oraz posiekaną natkę. Kaszę wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Taką kaszę możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do dań mięsnych czy też rybnych.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































Pęczak z grzybami a la risotto

