
Składniki
300 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie (500 ml). Gdy namiękną, odcedź je i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż w niedużym garnku. Dodaj pokrojone grzyby oraz pęczak i smaż wszystko razem przez 2 minuty.

Krok 3
Całość zalej pozostawionym wywarem i żeby danie nabrało pełnego smaku - dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr.

Krok 4
Zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj kaszę do momentu wchłonięcia całego płynu. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut.

Krok 5
Na koniec dodaj śmietanę, starty ser oraz posiekaną natkę. Kaszę wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Taką kaszę możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do dań mięsnych czy też rybnych.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej