Składniki
300 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie (500 ml). Gdy namiękną, odcedź je i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż w niedużym garnku. Dodaj pokrojone grzyby oraz pęczak i smaż wszystko razem przez 2 minuty.
Krok 3
Całość zalej pozostawionym wywarem i żeby danie nabrało pełnego smaku - dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr.
Krok 4
Zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj kaszę do momentu wchłonięcia całego płynu. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut.
Krok 5
Na koniec dodaj śmietanę, starty ser oraz posiekaną natkę. Kaszę wymieszaj i podawaj.
Dobra rada:
Taką kaszę możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do dań mięsnych czy też rybnych.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej