
Składniki
300 gramów
1 sztuka
10 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz w gorącej wodzie (500 ml). Gdy namiękną, odcedź je i pokrój w cienkie paski. Wywar pozostaw.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż w niedużym garnku. Dodaj pokrojone grzyby oraz pęczak i smaż wszystko razem przez 2 minuty.

Krok 3
Całość zalej pozostawionym wywarem i żeby danie nabrało pełnego smaku - dodaj Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr.

Krok 4
Zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj kaszę do momentu wchłonięcia całego płynu. Po tym czasie zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 10 minut.

Krok 5
Na koniec dodaj śmietanę, starty ser oraz posiekaną natkę. Kaszę wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Taką kaszę możesz podać jako danie główne lub jako dodatek do dań mięsnych czy też rybnych.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej