Ser feta z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser feta z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

4 sztuki

null

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażan umyj, a następnie pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pomidory podziel na ósemki, a cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Z papryki wyjmij gniazda nasienne i pokrój ją w cienkie pasy.

Krok 4

Z ostrej papryczki wyjmij nasiona i drobno posiekaj. Czosnek zmiażdż.

Krok 5

Na 4 kawałkach folii aluminiowej połóż plastry sera, po czym obłóż je warzywami i posyp bazylią.

Krok 6

Dodaj czosnek i skrop oliwą z przyprawami.

Krok 7

Każdą porcję szczelnie zawiń. Piecz 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kluski leniwe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej