
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
4 sztuki
null
1 sztuka
4 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażan umyj, a następnie pokrój w półplasterki.
Krok 2
Pomidory podziel na ósemki, a cebulę pokrój w talarki.
Krok 3
Z papryki wyjmij gniazda nasienne i pokrój ją w cienkie pasy.
Krok 4
Z ostrej papryczki wyjmij nasiona i drobno posiekaj. Czosnek zmiażdż.
Krok 5
Na 4 kawałkach folii aluminiowej połóż plastry sera, po czym obłóż je warzywami i posyp bazylią.
Krok 6
Dodaj czosnek i skrop oliwą z przyprawami.
Krok 7
Każdą porcję szczelnie zawiń. Piecz 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej