Ser feta z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser feta z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

4 sztuki

null

1 sztuka

4 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażan umyj, a następnie pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pomidory podziel na ósemki, a cebulę pokrój w talarki.

Krok 3

Z papryki wyjmij gniazda nasienne i pokrój ją w cienkie pasy.

Krok 4

Z ostrej papryczki wyjmij nasiona i drobno posiekaj. Czosnek zmiażdż.

Krok 5

Na 4 kawałkach folii aluminiowej połóż plastry sera, po czym obłóż je warzywami i posyp bazylią.

Krok 6

Dodaj czosnek i skrop oliwą z przyprawami.

Krok 7

Każdą porcję szczelnie zawiń. Piecz 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser feta z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej