
Składniki
null
0.5 sztuki
100 gramów
2 łyżki
null
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę wypłucz i ugotuj w wodzie.
Krok 2
Gdy będzie już miękka dodaj starte na tarce jabłko i rodzynki.
Krok 3
Wymieszaj z otrębami i jogurtem. Przełóż na talerz.
Krok 4
Dopraw słodką kaszę do smaku cukrem i cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej