Słodka kasza jaglana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka kasza jaglana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 sztuki

100 gramów

2 łyżki

null

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wypłucz i ugotuj w wodzie.

Krok 2

Gdy będzie już miękka dodaj starte na tarce jabłko i rodzynki.

Krok 3

Wymieszaj z otrębami i jogurtem. Przełóż na talerz.

Krok 4

Dopraw słodką kaszę do smaku cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej