Słodka kasza jaglana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka kasza jaglana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

0.5 sztuki

100 gramów

2 łyżki

null

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę wypłucz i ugotuj w wodzie.

Krok 2

Gdy będzie już miękka dodaj starte na tarce jabłko i rodzynki.

Krok 3

Wymieszaj z otrębami i jogurtem. Przełóż na talerz.

Krok 4

Dopraw słodką kaszę do smaku cukrem i cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka kasza jaglana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gofry ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej