Waflowe jajka z bezą kawową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waflowe jajka z bezą kawową

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

125 gramów

0.5 łyżeczki

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywno mikserem na wysokich obrotach, dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne. Dodawaj partiami cukier (to bardzo ważne), po jednej łyżce, cały czas ubijając. Na końcu dodaj kawę i jeszcze chwilę ubijaj.

Krok 2

Do każdej skorupki nałóż porcję masy bezowej. Ja nakładałam równo, “po brzegi”.

Krok 3

Piecz około 30 minut w temperaturze 140ºC.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waflowe jajka z bezą kawową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Twarożek z owocami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej