
Składniki
null
1 szklanka
4 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
100 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kokosową zagotuj z mlekiem, odstaw na 30 minut i dobrze wygnieć przez płótno cały płyn.
Krok 2
Mąkę, jajka, cukier i wygnieciony płyn ubij na masę i dosyp szczyptę soli.
Krok 3
Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni, wlej ciasto chochelką i smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej