
Składniki
null
1 szklanka
4 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
100 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kokosową zagotuj z mlekiem, odstaw na 30 minut i dobrze wygnieć przez płótno cały płyn.
Krok 2
Mąkę, jajka, cukier i wygnieciony płyn ubij na masę i dosyp szczyptę soli.
Krok 3
Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni, wlej ciasto chochelką i smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej