
Składniki
null
1 szklanka
4 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
100 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kokosową zagotuj z mlekiem, odstaw na 30 minut i dobrze wygnieć przez płótno cały płyn.
Krok 2
Mąkę, jajka, cukier i wygnieciony płyn ubij na masę i dosyp szczyptę soli.
Krok 3
Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni, wlej ciasto chochelką i smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej