Tajlandzkie naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajlandzkie naleśniki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

4 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

100 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę kokosową zagotuj z mlekiem, odstaw na 30 minut i dobrze wygnieć przez płótno cały płyn.

Krok 2

Mąkę, jajka, cukier i wygnieciony płyn ubij na masę i dosyp szczyptę soli.

Krok 3

Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni, wlej ciasto chochelką i smaż z obu stron do lekkiego zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajlandzkie naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej