Kasza jaglana z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana z owocami

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku wkładamy kaszę do zimnej wody. Możemy wykorzystać sitko i umyć ją pod bieżącą wodą. Następnie wrzucamy ją na lekko posolony wrzątek (na każdą szklankę kaszy przypada 2,5 szklanki wody). Niektórzy dosypują także niewielką ilość sproszkowanej witaminy C, która eliminuje gorycz i wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w zbożach. Gotujemy pod przykryciem przez około 15-18 minut na małym ogniu. Ponadto możecie ugotować kaszę w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem - zyskuje w tedy delikatniejszy smak.

Krok 2

Gotową kaszę mieszamy z jogurtem naturalnym i owocami (gruszką oraz jeżynami). Na samym końcu posypujemy płatkami lnianymi i łyżeczką cukru trzcinowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ananas z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej