Kasza jaglana z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana z owocami

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku wkładamy kaszę do zimnej wody. Możemy wykorzystać sitko i umyć ją pod bieżącą wodą. Następnie wrzucamy ją na lekko posolony wrzątek (na każdą szklankę kaszy przypada 2,5 szklanki wody). Niektórzy dosypują także niewielką ilość sproszkowanej witaminy C, która eliminuje gorycz i wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w zbożach. Gotujemy pod przykryciem przez około 15-18 minut na małym ogniu. Ponadto możecie ugotować kaszę w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem - zyskuje w tedy delikatniejszy smak.

Krok 2

Gotową kaszę mieszamy z jogurtem naturalnym i owocami (gruszką oraz jeżynami). Na samym końcu posypujemy płatkami lnianymi i łyżeczką cukru trzcinowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej