Kasza jaglana z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana z owocami

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku wkładamy kaszę do zimnej wody. Możemy wykorzystać sitko i umyć ją pod bieżącą wodą. Następnie wrzucamy ją na lekko posolony wrzątek (na każdą szklankę kaszy przypada 2,5 szklanki wody). Niektórzy dosypują także niewielką ilość sproszkowanej witaminy C, która eliminuje gorycz i wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w zbożach. Gotujemy pod przykryciem przez około 15-18 minut na małym ogniu. Ponadto możecie ugotować kaszę w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem - zyskuje w tedy delikatniejszy smak.

Krok 2

Gotową kaszę mieszamy z jogurtem naturalnym i owocami (gruszką oraz jeżynami). Na samym końcu posypujemy płatkami lnianymi i łyżeczką cukru trzcinowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej