Kasza jaglana z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana z owocami

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku wkładamy kaszę do zimnej wody. Możemy wykorzystać sitko i umyć ją pod bieżącą wodą. Następnie wrzucamy ją na lekko posolony wrzątek (na każdą szklankę kaszy przypada 2,5 szklanki wody). Niektórzy dosypują także niewielką ilość sproszkowanej witaminy C, która eliminuje gorycz i wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w zbożach. Gotujemy pod przykryciem przez około 15-18 minut na małym ogniu. Ponadto możecie ugotować kaszę w wodzie wymieszanej pół na pół z mlekiem - zyskuje w tedy delikatniejszy smak.

Krok 2

Gotową kaszę mieszamy z jogurtem naturalnym i owocami (gruszką oraz jeżynami). Na samym końcu posypujemy płatkami lnianymi i łyżeczką cukru trzcinowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana z owocami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deser owocowy z lodami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej