Kompot z suszu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot z suszu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 litry

100 gramów

1 szczypta

4 sztuki

50 gramów

4 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Litrem wody zalej owoce, po czym mocz je 2 godziny.

Krok 2

Zagotuj kompot i uzupełnij litrem wody.

Krok 3

Dodaj goździki. Dopraw miodem i cukrem, a następnie zagotuj jeszcze raz.

Krok 4

Odstaw do wystudzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot z suszu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej