Szyszki z krówek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szyszki z krówek

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

29 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

3 łyżki

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W większym garnku roztapiamy masło. Do roztopionego masła wrzucamy krówki i wlewamy mleko. Na małym ogniu podgrzewamy mieszankę, aż krówki się rozpuszczą. Do rozpuszczonej masy wsypujemy ryż i opcjonalnie kokos.

Krok 2

Jeszcze ciepłą masę formujemy w szyszki i układamy w papilotkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szyszki z krówek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej