Cynamonowe banany w cieście kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w cieście kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki namocz w wodzie a następnie odciśnij, zmieszaj z mąką oraz cukrem.

Krok 2

Wbij jajko i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Każdego banana obierz i przekrój na cztery podłużne kawałki.

Krok 4

Banany posyp cynamonem, obtocz w cieście i smaż przez kilka minut na maśle sklarowanym.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza-sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej