
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1.5 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiórki namocz w wodzie a następnie odciśnij, zmieszaj z mąką oraz cukrem.
Krok 2
Wbij jajko i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Każdego banana obierz i przekrój na cztery podłużne kawałki.
Krok 4
Banany posyp cynamonem, obtocz w cieście i smaż przez kilka minut na maśle sklarowanym.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej