Cynamonowe banany w cieście kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w cieście kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki namocz w wodzie a następnie odciśnij, zmieszaj z mąką oraz cukrem.

Krok 2

Wbij jajko i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Każdego banana obierz i przekrój na cztery podłużne kawałki.

Krok 4

Banany posyp cynamonem, obtocz w cieście i smaż przez kilka minut na maśle sklarowanym.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej