Cynamonowe banany w cieście kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cynamonowe banany w cieście kokosowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiórki namocz w wodzie a następnie odciśnij, zmieszaj z mąką oraz cukrem.

Krok 2

Wbij jajko i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Każdego banana obierz i przekrój na cztery podłużne kawałki.

Krok 4

Banany posyp cynamonem, obtocz w cieście i smaż przez kilka minut na maśle sklarowanym.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cynamonowe banany w cieście kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej