
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1.5 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiórki namocz w wodzie a następnie odciśnij, zmieszaj z mąką oraz cukrem.
Krok 2
Wbij jajko i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Każdego banana obierz i przekrój na cztery podłużne kawałki.
Krok 4
Banany posyp cynamonem, obtocz w cieście i smaż przez kilka minut na maśle sklarowanym.* *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej