Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką
średnie
8 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W przepisie na mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką zamiast płatków owsianych możesz użyć dmuchanego ryżu lub ulubionego prażonego muesli – właściwie może być cokolwiek, byle chrupiące. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę spryskaj wodą i przykryj pergaminem. Zrób kruszonkę: wymieszaj bakalie z płatkami, syropem klonowym
Krok 2
i miodem. Rozsmaruj na blasze, wyrównaj mokrą łyżką. Przykryj drugim kawałkiem pergaminu, piecz 15-20 minut. W tym czasie ugotuj rabarbar do miękkości z 2 łyżkami wody i cukrem. Dodaj truskawki, przykryj, gotuj 10 minut, ostudź. Mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym, przypraw cynamonem. Kruszonkę połam na kawałeczki. W pucharkach układaj owoce, na nich mascarpone i kruszonkę. Udekoruj miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























