Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W przepisie na mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką zamiast płatków owsianych możesz użyć dmuchanego ryżu lub ulubionego prażonego muesli – właściwie może być cokolwiek, byle chrupiące. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę spryskaj wodą i przykryj pergaminem. Zrób kruszonkę: wymieszaj bakalie z płatkami, syropem klonowym

Krok 2

i miodem. Rozsmaruj na blasze, wyrównaj mokrą łyżką. Przykryj drugim kawałkiem pergaminu, piecz 15-20 minut. W tym czasie ugotuj rabarbar do miękkości z 2 łyżkami wody i cukrem. Dodaj truskawki, przykryj, gotuj 10 minut, ostudź. Mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym, przypraw cynamonem. Kruszonkę połam na kawałeczki. W pucharkach układaj owoce, na nich mascarpone i kruszonkę. Udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zielone Gofry a la pizza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej