Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W przepisie na mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką zamiast płatków owsianych możesz użyć dmuchanego ryżu lub ulubionego prażonego muesli – właściwie może być cokolwiek, byle chrupiące. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę spryskaj wodą i przykryj pergaminem. Zrób kruszonkę: wymieszaj bakalie z płatkami, syropem klonowym

Krok 2

i miodem. Rozsmaruj na blasze, wyrównaj mokrą łyżką. Przykryj drugim kawałkiem pergaminu, piecz 15-20 minut. W tym czasie ugotuj rabarbar do miękkości z 2 łyżkami wody i cukrem. Dodaj truskawki, przykryj, gotuj 10 minut, ostudź. Mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym, przypraw cynamonem. Kruszonkę połam na kawałeczki. W pucharkach układaj owoce, na nich mascarpone i kruszonkę. Udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej