Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W przepisie na mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką zamiast płatków owsianych możesz użyć dmuchanego ryżu lub ulubionego prażonego muesli – właściwie może być cokolwiek, byle chrupiące. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Blachę spryskaj wodą i przykryj pergaminem. Zrób kruszonkę: wymieszaj bakalie z płatkami, syropem klonowym

Krok 2

i miodem. Rozsmaruj na blasze, wyrównaj mokrą łyżką. Przykryj drugim kawałkiem pergaminu, piecz 15-20 minut. W tym czasie ugotuj rabarbar do miękkości z 2 łyżkami wody i cukrem. Dodaj truskawki, przykryj, gotuj 10 minut, ostudź. Mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym, przypraw cynamonem. Kruszonkę połam na kawałeczki. W pucharkach układaj owoce, na nich mascarpone i kruszonkę. Udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Ptysie ze śmietaną
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej