
Składniki
10 łyżeczek
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
owoce ze słoików wrzucamy do miski resztę owoców tez (oczywiście obrane i umyte) rozdrabniamy blenderem
Krok 2
dodajemy cukier.mieszamy tez blenderem i wlewamy śmietanę wymieszać i gotowe
Krok 3
Taki jogurcik zajmuje naprawdę chwile a smak jest mmm przepyszny i na pewno zdrowszy niż ze sklepu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej