pyszny jogurt przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pyszny jogurt

Autor: ana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 łyżeczek

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

owoce ze słoików wrzucamy do miski resztę owoców tez (oczywiście obrane i umyte) rozdrabniamy blenderem

Krok 2

dodajemy cukier.mieszamy tez blenderem i wlewamy śmietanę wymieszać i gotowe

Krok 3

Taki jogurcik zajmuje naprawdę chwile a smak jest mmm przepyszny i na pewno zdrowszy niż ze sklepu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pyszny jogurt - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej