Owoce cytrusowe z biszkoptem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce cytrusowe z biszkoptem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce cytrusowe myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobne kawałki, ale niezbyt drobne, tak, aby były widoczne. Mieszamy je ze sobą, możemy posypać cukrem. Następnie wyjmujemy naczynie żaroodporne i układamy w nim cały biszkopt lub małe biszkopciki. Nakładamy owoce cytrusowe i zapiekamy przez kilkanaście minut. Po wyjęciu nakładamy bitą śmietanę, na każdą porcje. Możemy też zostawić deser bez bitej śmietany. Całość podajemy, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Najlepiej, jeśli skorzystamy z sezonu na owoce cytrusowe.

Krok 2

Co do historii owoców cytrusowych to po raz kolejny pokazują one nam jak są uniwersalne i jak wspaniałe potrawy można dzięki ich użyciu wymyślić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej