Owoce cytrusowe z biszkoptem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owoce cytrusowe z biszkoptem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce cytrusowe myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobne kawałki, ale niezbyt drobne, tak, aby były widoczne. Mieszamy je ze sobą, możemy posypać cukrem. Następnie wyjmujemy naczynie żaroodporne i układamy w nim cały biszkopt lub małe biszkopciki. Nakładamy owoce cytrusowe i zapiekamy przez kilkanaście minut. Po wyjęciu nakładamy bitą śmietanę, na każdą porcje. Możemy też zostawić deser bez bitej śmietany. Całość podajemy, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Najlepiej, jeśli skorzystamy z sezonu na owoce cytrusowe.

Krok 2

Co do historii owoców cytrusowych to po raz kolejny pokazują one nam jak są uniwersalne i jak wspaniałe potrawy można dzięki ich użyciu wymyślić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owoce cytrusowe z biszkoptem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej