Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.

Krok 2

Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.

Krok 3

Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.

Krok 4

Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.

Krok 5

Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej