Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
0.75 szklanki
100 gramów
500 mililitrów
5 sztuk
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.
Krok 2
Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.
Krok 3
Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.
Krok 4
Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.
Krok 5
Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej