Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.

Krok 2

Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.

Krok 3

Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.

Krok 4

Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.

Krok 5

Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej