Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.

Krok 2

Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.

Krok 3

Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.

Krok 4

Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.

Krok 5

Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej