Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

500 mililitrów

0.75 szklanki

500 mililitrów

100 gramów

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.

Krok 1

Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.

Krok 1

Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.

Krok 1

Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.

Krok 1

Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej