Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

100 gramów

500 mililitrów

5 sztuk

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz gruszki, a następnie podziel na połówki.

Krok 2

Do naczynia wlej wytrawne czerwone wino z dodatkiem cukru, po czym umieść w nim owoce i zagotuj.

Krok 3

Przez 24 godziny mocz gruszki w winie.

Krok 4

Następnego dnia zmiel orzechy i wymieszaj z mocno ubitą śmietaną.

Krok 5

Po wyjęciu i odsączeniu gruszek, połóż na nich mus orzechowy. Deser posyp lodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki marynowane w czerwonym winie z zielonym musem orzechowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej