Lwowskie śliwki faszerowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

10 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki zalej alkoholem i odstaw do napęcznienia.

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 1

Krok 2

Skórkę pomarańczową wymieszaj z orzechami i napełniaj śliwki (można je spinać wykałaczkami).

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 2

Krok 3

Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem waniliowym i nakładaj po łyżeczce na każdą śliwkę. Można oprószyć cynamonem.

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej