Składniki
50 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
10 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki zalej alkoholem i odstaw do napęcznienia.
Krok 2
Skórkę pomarańczową wymieszaj z orzechami i napełniaj śliwki (można je spinać wykałaczkami).
Krok 3
Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem waniliowym i nakładaj po łyżeczce na każdą śliwkę. Można oprószyć cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej