Lwowskie śliwki faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lwowskie śliwki faszerowane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

10 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki zalej alkoholem i odstaw do napęcznienia.

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 1

Krok 2

Skórkę pomarańczową wymieszaj z orzechami i napełniaj śliwki (można je spinać wykałaczkami).

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 2

Krok 3

Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem waniliowym i nakładaj po łyżeczce na każdą śliwkę. Można oprószyć cynamonem.

Lwowskie śliwki faszerowane - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lwowskie śliwki faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej