Malinowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowy tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 szklanki

4 sztuki

null

3 łyżeczki

1 łyżka

3 łyżki

300 gramów

250 gramów

null

5 łyżek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Obie masy połącz z mąką , kakao i olejem.

Krok 2

Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy. Piecz 45 minut w 175 stopniach. Ostudź, rozetnij na 2 placki i przełóż je dżemem

Krok 3

Do śmietanki włóż połamaną czekoladę truskawkową, rozpuść cały czas mieszając. Mocno schłodź.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.

Krok 5

Czekoladową śmietankę ubij na sztywno i wymieszaj z żelatyną. Połowę kremu rozsmaruj na cieście, posyp 2/3 malin, zalej reszta kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej