
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
4 sztuki
null
3 łyżeczki
1 łyżka
3 łyżki
300 gramów
250 gramów
null
5 łyżek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Obie masy połącz z mąką , kakao i olejem.
Krok 2
Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy. Piecz 45 minut w 175 stopniach. Ostudź, rozetnij na 2 placki i przełóż je dżemem
Krok 3
Do śmietanki włóż połamaną czekoladę truskawkową, rozpuść cały czas mieszając. Mocno schłodź.
Krok 4
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.
Krok 5
Czekoladową śmietankę ubij na sztywno i wymieszaj z żelatyną. Połowę kremu rozsmaruj na cieście, posyp 2/3 malin, zalej reszta kremu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej