Malinowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowy tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 szklanki

4 sztuki

null

3 łyżeczki

1 łyżka

3 łyżki

300 gramów

250 gramów

null

5 łyżek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij z połową cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Obie masy połącz z mąką , kakao i olejem.

Krok 2

Ciasto wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy. Piecz 45 minut w 175 stopniach. Ostudź, rozetnij na 2 placki i przełóż je dżemem

Krok 3

Do śmietanki włóż połamaną czekoladę truskawkową, rozpuść cały czas mieszając. Mocno schłodź.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wody.

Krok 5

Czekoladową śmietankę ubij na sztywno i wymieszaj z żelatyną. Połowę kremu rozsmaruj na cieście, posyp 2/3 malin, zalej reszta kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej