
Składniki
100 gramów
500 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyłóż formę lodami bakaliowymi, a następnie posyp startym piernikiem i dopełnij lodami morelowymi.
Krok 2
Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki.
Krok 3
Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie, po czym wyjmij lody na półmisek. Posyp czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej