
Składniki
100 gramów
500 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyłóż formę lodami bakaliowymi, a następnie posyp startym piernikiem i dopełnij lodami morelowymi.
Krok 2
Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki.
Krok 3
Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie, po czym wyjmij lody na półmisek. Posyp czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej