Lody „Bomba” po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

10

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłóż formę lodami bakaliowymi, a następnie posyp startym piernikiem i dopełnij lodami morelowymi.

Krok 2

Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki.

Krok 3

Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie, po czym wyjmij lody na półmisek. Posyp czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej