Lody „Bomba” po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody „Bomba” po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłóż formę lodami bakaliowymi, a następnie posyp startym piernikiem i dopełnij lodami morelowymi.

Krok 2

Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki.

Krok 3

Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie, po czym wyjmij lody na półmisek. Posyp czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej