Lody „Bomba” po królewsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody „Bomba” po królewsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłóż formę lodami bakaliowymi, a następnie posyp startym piernikiem i dopełnij lodami morelowymi.

Krok 2

Szczelnie zamknij i włóż do zamrażarki.

Krok 3

Po zamrożeniu zanurz formę na chwilę w gorącej wodzie, po czym wyjmij lody na półmisek. Posyp czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody „Bomba” po królewsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej