
Składniki
250 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
100 gramów
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia mieszamy. Margarynę roztapiamy w rondelku. lekko wystudzoną dodajemy do suchych skladników. Wbijamy jajko i dodajemy mleko. Wszystko mieszamy.
Krok 2
W miare upodobań można dodać jakieś dodatki np.kakao, groszki czekoladowe lub kruszone orzechy. Gotową masę wlewamy do foremek do 3/4 wysokości.
Krok 3
Pieczemy w temp.ok 200 stopni przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej