
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka.
Krok 2
Banany obrać i przekroić na połówki.
Krok 3
Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków.
Krok 4
Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki.
Krok 5
Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej