Mrożone banany w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożone banany w czekoladzie

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

4

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka.

Krok 2

Banany obrać i przekroić na połówki.

Krok 3

Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków.

Krok 4

Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki.

Krok 5

Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej