Mrożone banany w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożone banany w czekoladzie

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

4

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka.

Krok 2

Banany obrać i przekroić na połówki.

Krok 3

Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków.

Krok 4

Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki.

Krok 5

Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej