Mrożone banany w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mrożone banany w czekoladzie

Autor: thegrooba

ratingratingratingratingrating

4

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka.

Krok 2

Banany obrać i przekroić na połówki.

Krok 3

Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków.

Krok 4

Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki.

Krok 5

Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mrożone banany w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej