
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka.
Krok 2
Banany obrać i przekroić na połówki.
Krok 3
Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków danonki). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków.
Krok 4
Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki.
Krok 5
Posypać dowolną, kolorową posypką. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej