
Składniki
2 łyżki
0.5 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz banany oraz gruszki.
Krok 2
Następnie zmiksuj je z kawałkami posiekanej laski wanilii.
Krok 3
Wyłóż do miseczki, posyp mielonymi orzechami i rodzynkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej