
Składniki
5 łyżek
1 szklanka
5 sztuk
2 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
null
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj z szklanką cukru.
Krok 2
Dodaj olej i jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ciasto ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i powkładaj w nie wiśnie.
Krok 4
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej