Ciasto z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z wiśniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szklanka

5 sztuk

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

null

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj z szklanką cukru.

Krok 2

Dodaj olej i jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ciasto ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i powkładaj w nie wiśnie.

Krok 4

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka po grecku
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej