Ciasto z wiśniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z wiśniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szklanka

5 sztuk

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

null

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj z szklanką cukru.

Krok 2

Dodaj olej i jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ciasto ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i powkładaj w nie wiśnie.

Krok 4

Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z wiśniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Stek z sosem pieprzowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej