
Składniki
5 łyżek
1 szklanka
5 sztuk
2 szklanki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
null
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło utrzyj z szklanką cukru.
Krok 2
Dodaj olej i jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ciasto ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i powkładaj w nie wiśnie.
Krok 4
Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej