
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w puszkach schłodzić. Galaretkę agrestową zalać 1 szkl. wrzącej wody, truskawkową również. Odstawić aby stężały (muszą być w stanie półpłynnym).
Krok 2
Ubić 1 puszkę mleka dodając do niej powoli stężałą galaretkę agretową. Po ubiciu wyłożyc na tortownicę, następnie ubić drugą puszkę mleka z galaretką truskawkową.Można robić to w odstępach czasowych aby 1 warstwa stężała. Ja jednak wolę jak kolory się mieszają:) Następnie w masę powrzucać pokrojone owoce. Najlepiej truskawki. Wstawić na całą noc do lodówki aby stężało.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej