
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w puszkach schłodzić. Galaretkę agrestową zalać 1 szkl. wrzącej wody, truskawkową również. Odstawić aby stężały (muszą być w stanie półpłynnym).
Krok 2
Ubić 1 puszkę mleka dodając do niej powoli stężałą galaretkę agretową. Po ubiciu wyłożyc na tortownicę, następnie ubić drugą puszkę mleka z galaretką truskawkową.Można robić to w odstępach czasowych aby 1 warstwa stężała. Ja jednak wolę jak kolory się mieszają:) Następnie w masę powrzucać pokrojone owoce. Najlepiej truskawki. Wstawić na całą noc do lodówki aby stężało.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej