
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w puszkach schłodzić. Galaretkę agrestową zalać 1 szkl. wrzącej wody, truskawkową również. Odstawić aby stężały (muszą być w stanie półpłynnym).
Krok 2
Ubić 1 puszkę mleka dodając do niej powoli stężałą galaretkę agretową. Po ubiciu wyłożyc na tortownicę, następnie ubić drugą puszkę mleka z galaretką truskawkową.Można robić to w odstępach czasowych aby 1 warstwa stężała. Ja jednak wolę jak kolory się mieszają:) Następnie w masę powrzucać pokrojone owoce. Najlepiej truskawki. Wstawić na całą noc do lodówki aby stężało.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej