
Składniki
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko w puszkach schłodzić. Galaretkę agrestową zalać 1 szkl. wrzącej wody, truskawkową również. Odstawić aby stężały (muszą być w stanie półpłynnym).
Krok 2
Ubić 1 puszkę mleka dodając do niej powoli stężałą galaretkę agretową. Po ubiciu wyłożyc na tortownicę, następnie ubić drugą puszkę mleka z galaretką truskawkową.Można robić to w odstępach czasowych aby 1 warstwa stężała. Ja jednak wolę jak kolory się mieszają:) Następnie w masę powrzucać pokrojone owoce. Najlepiej truskawki. Wstawić na całą noc do lodówki aby stężało.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej