Deser super mleczko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser super mleczko

Autor: euzebia0101

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

500 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko w puszkach schłodzić. Galaretkę agrestową zalać 1 szkl. wrzącej wody, truskawkową również. Odstawić aby stężały (muszą być w stanie półpłynnym).

Krok 2

Ubić 1 puszkę mleka dodając do niej powoli stężałą galaretkę agretową. Po ubiciu wyłożyc na tortownicę, następnie ubić drugą puszkę mleka z galaretką truskawkową.Można robić to w odstępach czasowych aby 1 warstwa stężała. Ja jednak wolę jak kolory się mieszają:) Następnie w masę powrzucać pokrojone owoce. Najlepiej truskawki. Wstawić na całą noc do lodówki aby stężało.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser super mleczko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej