
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce cytrusowe są bardzo znane i bardzo smaczne, a co za tym idzie warto pomyśleć o tym, co można otrzymać przyrządzając je w odpowiedni dla nas sposób.Pomarańcze i mandarynki myjemy, a następnie zdejmujemy z nich skórkę. Skórki z pomarańczy, tylko kroimy ją na długie i cienkie kawałki. Mandarynki i pomarańcze kroimy na dwie równe części, a następnie wrzucamy do zagotowanej wody. Skórkę gotujemy w osobnym garnku. Owoce wyjmujemy po kilkunastu minutach, wykładamy na duży talerz. Skórkę używamy do ozdobienia deseru, a na koniec posypujemy go cukrem z pudrem. Sok powstały w wyniku gotowania owoców, także możemy użyć. Pamiętajmy, aby nasze owoce były podobnych kształtów. Pozostaje nam jedynie życzyć wszystkim smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej