Smażone cytrusy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone cytrusy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce cytrusowe są bardzo znane i bardzo smaczne, a co za tym idzie warto pomyśleć o tym, co można otrzymać przyrządzając je w odpowiedni dla nas sposób.Pomarańcze i mandarynki myjemy, a następnie zdejmujemy z nich skórkę. Skórki z pomarańczy, tylko kroimy ją na długie i cienkie kawałki. Mandarynki i pomarańcze kroimy na dwie równe części, a następnie wrzucamy do zagotowanej wody. Skórkę gotujemy w osobnym garnku. Owoce wyjmujemy po kilkunastu minutach, wykładamy na duży talerz. Skórkę używamy do ozdobienia deseru, a na koniec posypujemy go cukrem z pudrem. Sok powstały w wyniku gotowania owoców, także możemy użyć. Pamiętajmy, aby nasze owoce były podobnych kształtów. Pozostaje nam jedynie życzyć wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej