
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce cytrusowe są bardzo znane i bardzo smaczne, a co za tym idzie warto pomyśleć o tym, co można otrzymać przyrządzając je w odpowiedni dla nas sposób.Pomarańcze i mandarynki myjemy, a następnie zdejmujemy z nich skórkę. Skórki z pomarańczy, tylko kroimy ją na długie i cienkie kawałki. Mandarynki i pomarańcze kroimy na dwie równe części, a następnie wrzucamy do zagotowanej wody. Skórkę gotujemy w osobnym garnku. Owoce wyjmujemy po kilkunastu minutach, wykładamy na duży talerz. Skórkę używamy do ozdobienia deseru, a na koniec posypujemy go cukrem z pudrem. Sok powstały w wyniku gotowania owoców, także możemy użyć. Pamiętajmy, aby nasze owoce były podobnych kształtów. Pozostaje nam jedynie życzyć wszystkim smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej