Smażone cytrusy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone cytrusy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce cytrusowe są bardzo znane i bardzo smaczne, a co za tym idzie warto pomyśleć o tym, co można otrzymać przyrządzając je w odpowiedni dla nas sposób.Pomarańcze i mandarynki myjemy, a następnie zdejmujemy z nich skórkę. Skórki z pomarańczy, tylko kroimy ją na długie i cienkie kawałki. Mandarynki i pomarańcze kroimy na dwie równe części, a następnie wrzucamy do zagotowanej wody. Skórkę gotujemy w osobnym garnku. Owoce wyjmujemy po kilkunastu minutach, wykładamy na duży talerz. Skórkę używamy do ozdobienia deseru, a na koniec posypujemy go cukrem z pudrem. Sok powstały w wyniku gotowania owoców, także możemy użyć. Pamiętajmy, aby nasze owoce były podobnych kształtów. Pozostaje nam jedynie życzyć wszystkim smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone cytrusy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej