
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce cytrusowe są bardzo znane i bardzo smaczne, a co za tym idzie warto pomyśleć o tym, co można otrzymać przyrządzając je w odpowiedni dla nas sposób.Pomarańcze i mandarynki myjemy, a następnie zdejmujemy z nich skórkę. Skórki z pomarańczy, tylko kroimy ją na długie i cienkie kawałki. Mandarynki i pomarańcze kroimy na dwie równe części, a następnie wrzucamy do zagotowanej wody. Skórkę gotujemy w osobnym garnku. Owoce wyjmujemy po kilkunastu minutach, wykładamy na duży talerz. Skórkę używamy do ozdobienia deseru, a na koniec posypujemy go cukrem z pudrem. Sok powstały w wyniku gotowania owoców, także możemy użyć. Pamiętajmy, aby nasze owoce były podobnych kształtów. Pozostaje nam jedynie życzyć wszystkim smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























