Babka piaskowa kakaowo-waniliowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka piaskowa kakaowo-waniliowa

Autor: cichoola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

3 szklanki

1.5 łyżeczki

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuścić w garnku na małym ogniu, ostudzić. Jajka zmiksować, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej miksować na puszysty krem. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Następnie dodać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę oraz aromat waniliowy. Całość dokładnie wymieszać, aby w cieście nie porobiły się grudki mąki. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zmiksować.Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć łyżką ciasto jasne, a następnie ciasto z kakao. Można delikatnie wyrównać powierzchnię.

Krok 3

Babkę piaskową piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni C. Lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka piaskowa kakaowo-waniliowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej