
Składniki
250 gramów
3 łyżki
50 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg wkładamy do miseczki i mieszamy z jogurtem do momentu uzyskania jednolitej masy.
Krok 2
Owoce myjemy i kroimy w kosteczkę.
Krok 3
Wsypujemy owoce do twarożku i delikatnie mieszamy. Można posłodzić do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej