Składniki
250 gramów
3 łyżki
50 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg wkładamy do miseczki i mieszamy z jogurtem do momentu uzyskania jednolitej masy.
Krok 2
Owoce myjemy i kroimy w kosteczkę.
Krok 3
Wsypujemy owoce do twarożku i delikatnie mieszamy. Można posłodzić do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Puszyste placki z jabłkami
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej