Składniki
250 gramów
3 łyżki
50 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg wkładamy do miseczki i mieszamy z jogurtem do momentu uzyskania jednolitej masy.
Krok 2
Owoce myjemy i kroimy w kosteczkę.
Krok 3
Wsypujemy owoce do twarożku i delikatnie mieszamy. Można posłodzić do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej